Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Management in international business
Title in original language Kompānijas X biznesa centra izmaksu nodaļas izmantoto resursu efektivitātes analīze 
Title in English Analysis of The Efficiency of Resource Use by The Accounts Payable Team of Company X Business Center
Department 01B00 Riga Business School
Scientific advisor C.Rivera
Reviewer L.Golden
Abstract Bakalaura darba tēma: Kompānijas X biznesa centra izmaksu nodaļas izmantoto resursu efektivitātes analīze. Bakalaura darbā tiek pētīta kompānijas X biznesa centra izmaksu nodaļas izmantoto resursu efektivitāte. Teorētiskajā daļā tiek aprakstīta biznesa centru struktūra un motivācija kādēļ tie tiek izveidoti, izmaksu nodaļas funkcijas un kā uzlabot resursu efektivitāti tajā, standardizācija un automatizācija. Tiek prezentētas visbiežāk sastopamās problēmas un kā tās tiek risinātas, kā arī labāko biznesa centru rādītāji. Praktiskajā daļā tiek pētīta kompānijas X biznesa centra izmaksu nodaļas resursu efektivitāte analizējot vēsturiskos datus un aptaujājot darbiniekus. Tiek salīdzināti iegūtie dati ar labāko biznesa centru rādītājiem un prezentētas neefektīvās vietas darbībā. Secinājumos tiek prezentētas iespējamās pozīcijas, kur uzlabojumi ir nepieciešami un kā uzlabot efektivitāti kompānijas X biznesa centra izmaksu nodaļā. Darbā izmantoti 56 literatūras avoti no dažādiem pētniecības centriem, nevalstiskajām organizācijām un individuālajiem pētniekiem. Darbā iekļauta 1 tabula, 14 diagrammas un pievienots 1 pielikums. Bakalaura darbs rakstīts angļu valodā.
Keywords Biznesa centrs, kreditoru nodaļa, izmaksu nodaļa, resursu efektivitātes analīze, standartizācija, automatizācija.
Keywords in English Business center, shared service center, accounts payable, analysis of resource efficiency, automation, standardization.
Language eng
Year 2015
Date and time of uploading 17.03.2015 15:15:47