Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Organization and Management of International Economic Relations
Title in original language „Jauno tehnoloģiju izmantošanas iespējas starptautisko salikto kravu autopārvadājumos loģistikas uzņēmumos izsekošanas sistēmas pilnveidošanai Latvijā”
Title in English „Opportunities for New uses of Technology of International LTL Cargo Road Transport Logistics Companies Tracking System Improvement in Latvia”
Department 22314 Department of International Business, Transport Economics and Logistics
Scientific advisor P.Patļins
Reviewer
Abstract Maģistra darbu Jauno tehnoloģiju izmantošanas iespējas starptautisko salikto kravu autopārvadājumos loģistikas uzņēmumos izsekošanas sistēmas pilnveidošanai Latvijā maģistra grāda starptautisko ekonomisko sakaru organizēšanā un vadīšanā iegūšanai ir izstrādājusi studējoša Marina Agapova. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt jaunus un ekonomiski pamatotus izsekošanas sistēmas darbības principus, Latvijas loģistikas uzņēmumu starptautisko salikto kravu autopārvadājumu plānošanas uzlabošanai. Maģistra darba vadītājs: Dr.oec., docents P.Patļins. Pirmajā nodaļā autore apskata un analīzē autopārvadājumu nozari Latvijā un Eiropā, loģistikas ķēdes darbību un tehnoloģiju izmantošanas iespējas loģistikas ķēdes uzlabošanai. Otrajā nodaļā autore apskata Latvijas lielākos loģistikas uzņēmumu krāvu izsekošanas sistēmas darbības principus, ka arī veic apkopojumu par to galvēnam priekšrocībām un trūkumiem. Izsekošanas sistēmu darbības analizē tiek ņemti vērā arī klientu aptaujas rezultāti. Trešajā nodaļā autore piedāvā starptautiskas saliktas kravas izsekošanas sistēmās uzlabojuma principus, veic to ekonomisko aprēķinu un analizē iespējamus ieguvumus. Analizē tiek ņemta vērā analoģiska pieredze Eiropa. Ceturtajā nodaļā autore piedāvā starptautiskas saliktas kravas izsekošanas sistēmas uzlabotas programmas shēmu. Atbilstoši maģistra darba mērķim un uzdevumiem darba tiek apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi. Maģistra darba apjoms ir 100lpp, neņemot vērā 3 pielikumi, kur ir iekļautas 16 tabulas, 34 attēli un 78 bibliogrāfiska saraksta vienības. Maģistra darbs sastāv no četrām nodaļām - teorētiskās, analītiskās, praktiskā pētījuma un projekta daļas.
Keywords jaunas tehnoloģijas, salikta krava, izsekošanas sistēma
Keywords in English new tehnologies, LTL cargo, tracking system
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 12.12.2014 09:48:50