Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Electronics
Title in original language "Infrasarkanā gaismā uzņemtu asinsvadu video stabilizācijas metodes ar attēlu apstrādes līdzekļiem"
Title in English "Video Frame Stabilization Methods Using Image Processing Tools for Blood Vessel Video Captured in Infrared Light"
Department Institute of Microwave Engineering and Electronics
Scientific advisor Modris Greitāns
Reviewer M.Tērauds
Abstract Maģistra darba autors Andris Smolovskis izstrādāja darbu par Infrasarkanā gaismā uzņemtu asinsvadu video stabilizācijas metodes ar attēlu apstrādes līdzekļiem. Darba mērķis ir izpētīt eksistējošos stabilizācijas algoritmus, to vispārējo uzbūvi un implementāciju, kā arī izveidot algoritmu, kas spētu stabilizēt infrasarkanā gaismā iegūtus video materiālus ar asinsvadu ainu. Darbs sastāv no teorētiskās un praktiskās daļas. Teorētiskās daļas uzdevums tika sadalīts divās apakšdaļā. Pirmās apakšdaļas uzdevums bija informācijas pētīšana par cilvēka fizioloģiskajām īpašībām un asinsvadu tīklojuma video materiālu iegūšanu. Šīs daļas mērķis bija izdarīt secinājumus par nepieciešamo aparatūru optimālu asinsvadu tīklojuma video iegūšanu. Otrās teorētiskās apakšdaļas uzdevums bija izpētīt esošos video stabilizācijas algoritmus un novērtēt to piemērotību asinsvadu tīklojuma video stabilizēšanai. Praktiskajā daļā bija trīs galvenie uzdevumi. Izmantojot iegūtās zināšanas no teorētiskās daļas bija jāiegūst video materiāli un jāimplementē vairākas esošas video materiālu stabilizācijas metodes. Trešais uzdevums praktiskajā daļā bija, balstoties uz asinsvadu video īpašībām, izveidot jaunu algoritmu video materiālu stabilizēšanai un salīdzināt to ar jau esošajiem algoritmiem pēc stabilizēšanas precizitātes un izdarīt secinājumus. Maģistra darbs tika izstrādāts Elektronikas un Datorzinātņu institūtā, saistībā ar valsts pētījuma programmu Inovatīvo daudzfunkcionālo materiālu, signālapstrādes un informātikas tehnoloģiju izstrāde konkurētspējīgiem zinātņu ietilpīgiem projektiem, projektu Nr.2 Inovatīvas signālapstrādes viedu un efektīvu elektronikas sistēmu radīšanai. Maģistra darba apjomā ir 59 lapaspuses un 3 pielikumi. Darbs satur 37 attēlus, 1 tabulu, 34 formulas un 25 atsauces uz literatūras avotiem.
Keywords stabilizācija, attēlu apstrāde, asinsvadi
Keywords in English stabilization, image processing, blood vessels
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 10.06.2014 16:13:46