Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language "Modernās elektriskās tehnoloģijas dzīvojamo māju energoefektivitātes palielināšanai un to realizācijas sistēma"
Title in English "The modern electrical technologies for improving of energy efficiency of living houses and it"s realization system"
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor I.Buņina
Reviewer
Abstract ANOTĀCIJA Mūsdienīgas ārpilsētas mājas komforta un dzīvošanas drošības līmenī dažreiz var pārspēt pilsētu dzīvokļus. Mūsdienās nav nekādu šķēršļu, lai apgādātu savu ārpilsētas mājokli ar jaunākajiem tehnikas panākumiem, automātiku un apskaužamu interjeru. Bakalaura darbā tiek stāstīts par energoefektivitātes palielināšanu un par tā realizēšanu, kā arī to darbībai nepieciešamo elektrisko iekārtu lietošanas principiem, uzbūvi un pieredzi. Darbs ir izveidots par siltumsūkņa un saules kolektora darbību. Tiek aprakstīts siltumsūkņa un saules kolektoru specifikācijas, kuras ļaus uzbūvēt ekonomisku un energoefektīvu apkures sistēmu kopdarbā, privātmājā. Ir izpētītas siltumsūkņu un saules kolektoru tehnoloģijas, kas nodarbojas ar to montāžu, darba dokumentācija, ir izpētīta ģeotermālā sūkņa sistēma, kura ir uzstādīta 180 - 220 kvadrātmetru platībā privātmājā. Ir izpētītas mājas apkures sistēmas ar siltuma sūkni, saules kolektoru un ar elektro-katlu (Hibrīda sistēma). Ir veikta enerģijas patēriņa aprēķināšana, nepieciešamo elektrisko iekārtu elementu izvēle, izstrādāta principiālā elektriskā shēma, izvēlēti vadības sistēmas aizsardzības un automatizācijas līdzekļi. Ir veikti principiālās elektriskās un montāžas shēmu rasējumi. Darbā tiek parādīta enerģijas ietaupīšanas efektīvā sistēma, kas ļauj iepazīties ar tās perspektīvu, mazām resursu izmaksām un salīdzināt tās ar siltuma un enerģijas ieguvumu citās alternatīvās. Darbs sastāv no 75 lapām, 15 zīmējumiem, 3 tabulām un 19 literatūras avotiem.
Keywords Hibrīdu sistēma - objekts, kas savieno sevī citu (divi vai vairāk) objektu īpašības.
Keywords in English Hybrid system - the object combining properties of other (two or more) objects.
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 01.06.2014 18:35:04