Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Transport Systems Engineering
Title in original language Transporta uzņēmuma loģistikas sistēmas modernizācija ar mērķi samazināt kravu pārvadājumu izmaksas.
Title in English Modernization of Transport Company’s Logistics System with the Aim to Decrease Cargo Transportation Costs.
Department
Scientific advisor Viktors Feofanovs
Reviewer Valerijs Muhins
Abstract Dotā maģistra darbā "Transporta uzņēmuma loģistikas sistēmas modernizācija ar mērķi samazināt kravu pārvadājumu izmaksas" apkopoti vispārēji transporta-ekspedīcijas pakalpojumu jēdzieni, noteiktas to pamatfunkcijas un īpatnības. Kā arī dotās sfēras attīstīšanas priekšlikumu etapā izceltas to būtiskākās priekšrocības un trūkumi. Ir izanalizēta reāli eksistējošās transporta-ekspedīcijas kompānijas darbība aktīvi konkurējošā vidē. Darba mērķis ir paaugstināt pētāmās transporta-ekspedīcijas kompānijas konkurētspēju, kā arī loģistikas sistēmas reorganizācijas un jauna etapa terminālu, ieviešanas rezultātā, samazināt transporta izdevumus. Pirmajā diplomdarba nodaļā apkopots transporta-ekspedīcijas pakalpojumu teorētiskais pamatojums, un nosaukti un raksturoti pasaulē vadošie ekspedīcijas uzņēmumi. Otrajā nodaļā veikta Latvijā strādājoša transporta-ekspedīcijas uzņēmuma attīstības analīze. Izpētītas kompānijas vājās puses un noskaidrotas visaktuālākās problēmas, kā arī piedāvāti to iespējamie risinājumi. Noslēdzošajā trešajā daļā piedāvāta iespējamo uzņēmuma loģistikas sistēmas reorganizācijas variantu analīze: vairāku transporta terminālu ieviešana autopārvadājumu nodaļas loģistikas ķēdē. Veikta divu reisu salīdzināšanas analīze ar transporta termināla iekļaušanu un bez. Izskatīts termināla platību projekts kravu uzglabāšanai un izplatīšanai Rīgā. Noslēgumā izdarīti īsi secinājumi par veikto darbību lietderību un nosaukti vairāki turpmākā kompānijas kravu apgrozījuma palielināšanas priekšlikumi ar tam sekojošu peļņas pieaugumu. Maģistra darbs sastāv no 97 lapām. Tajā ievietoti 26 attēli, 25 tabulas, 29 formulas, 3 pielikumi, kā arī izmantoti 24 literatūras avoti.
Keywords termināls, transporta ekspedīcija, modernizācija, reiss, autotransports
Keywords in English terminal, freight forwarding, modernization, trip, road freight
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 30.05.2014 08:04:34