Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language "Mājsaimniecības elektroenerģijas pašpatēriņa nodrošināšana, izmantojot mazjaudas vēja enerģētiskās iekārtas"
Title in English "The electricity consumption providing options of households using low-power autonomous wind energy facilities"
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor E.Kamoliņš
Reviewer
Abstract Bakalaura darba ietvaros ir veikts pētījums par mazjaudas vēja enerģētisko iekārtu izmantošanu mājsaimniecības elektroenerģijas pašpatēriņa nodrošināšanā. Darba gaitā tiks noteikts, vai iespējams nodrošināt mājsaimniecības elektroenerģijas pašpatēriņu Latvijas teritorijā, izmantojot mazjaudas vēja enerģētiskās iekārtas, un aprēķināts to izmantošanas ekonomiskais izdevīgums. Darba pirmajā nodaļā ir aplūkots vējš kā atjaunīgās enerģijas avots un tā nozīme vēja enerģētikā. Otrajā nodaļā ir aplūkota vēja enerģētisko iekārtu attīstība līdz mūsdienām, mūsdienu vēja enerģētisko iekārtu darbības principi un uzbūve, kā arī vēja enerģētisko iekārtu klasifikācija. Trešajā nodaļā sīkāk tiek apskatītas mazjaudas vēja enerģētiskā iekārtas, pievēršot īpašu uzmanību to autonomai darbībai. Darba ceturtajā nodaļā ir veikta divu, pēc parametriem atšķirīgu, mazjaudas vēja enerģētisko iekārtu darbības izvērtēšana divās lokācijās ar atšķirīgiem vēja ātrumiem gada ietvaros Latvijas teritorijā. Nodaļā izvērtētas arī mazjaudas autonomo vēja enerģētisko iekārtu izmaksas un atmaksāšanās periods abās novietošanas lokācijās. Darba kopapjoms ir 57 lappuses, tas satur 21 attēlu, 7 tabulas, un tajā ir atsauces uz 27 informācijas avotiem.
Keywords Vējš, mazjaudas vēja enerģētiskā iekārta, mājsaimniecība, elektroenerģija, autonoms
Keywords in English Wind, low-power wind energy facility, household, electricity, autonomous
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 28.05.2014 20:41:32