Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Heat, Gas and Water Tehnology
Title in original language "Augstceltņu apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas komunikāciju izvietojuma optimizācija"
Title in English "Layout optimization of heating, ventilation and air-conditioning communications in high-rise buildings"
Department 24300 Institute of Heat, Gas and Water Technology
Scientific advisor A.Lešinskis
Reviewer U.Pelīte
Abstract Darbā apskatītas augstceltņu apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas komunikāciju izvietojuma optimizācijas iespējas. Uzsvars likts tieši uz gaisa vadu optimizēšanas procesu inženierkomunikāciju šahtās un tehnisko telpu izvietojumu ēkā, lai pēc iespējas maksimāli palielinātu lietderīgās platības apjomu augstceltnē. Darbā aprakstīta optimizācijas vajadzība un nozīmība saistībā ar ekonomisko situāciju būvniecības un nekustamo īpašumu tirgū, noskaidrotas tirgus tendences un prognozes nākotnei. Aplūkotas un izanalizētas galvenās iespējamās augstceltņu inženierkomunikāciju sistēmu optimizācijas vietas, detalizēti pētīti vairāki iespējamie optimizācijas varianti. Izstrādātie optimizācijas shēmu varianti aprobēti reālā eksperimentālajā objektā. Noskaidroti optimālākie gaisa vadu un tehnisko telpu izvietojuma varianti un to iespējamais pozitīvais materiālais sniegums salīdzinājumā ar citiem optimizācijas variantiem, kā arī salīdzinājumā ar neoptimizētu augstceltnes inženierkomunikāciju izvietojumu. Materiāls rekomendējams gan Latvijas, gan ārvalstu augstceltņu projektu attīstītājiem un investoriem, inženierkomunikāciju projektēšanas inženieriem, augstceltņu namu apsaimniekotājiem, to iemītniekiem, nekustamā īpašuma tirgus speciālistiem, kā arī visiem interesentiem, kuri seko līdzi augstceltņu attīstības gaitai Latvijā. Darbs izstrādāts uz 63 lapām, satur 9 nodaļas, 12 attēlus, 5 tabulas, 29 informācijas avotu nosaukumus un 3 pielikumus.
Keywords AVK, augstceltnes, inženierkomunikācijas, izvietojuma optimizācija, komunikācijas šahtās.
Keywords in English HVAC, layout optimization, high-rise, communication, shafts
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 26.05.2014 20:52:47